Calitatatea precară a aerului din grădinițe – cauza apariției virusului gripal și a altor infecții. Ce soluții există?

8

Răspândirea virusului gripal printre copiii a declanșat starea de alertă atât în București, cât și în restul țării. În condițiile în care numărul de cazuri de gripă crește de la o zi la alta, din ce în ce mai multe grădinițe își suspendă activitatea la nivelul întregii țări. Efectele îmbolnăvirii copiilor cu virusul gripal, sau cu alte infecții respiratorii transmisibile poate avea repercusiuni și la nivelul adulților, existând riscul ca afecțiunile să fie transmie și celorlalți membri ai familiei care vor deveni incapabili să meargă la locurile de muncă din cauza simptomelor și, implicit, a productivității scăzute.

 

Spre deosebire de răceală, gripa debutează brusc şi violent, cu febră mare, tuse, dureri de gât şi secreţii nazale, iar în cazul copiilor pot apărea greaţă şi vărsături. Perioada de incubaţie poate dura chiar şi patru zile.

Copiii îşi petrec cea mai mare a timpului la gradiniță. Astfel, calitatea slabă a aerului din incinte poate provoca infecții respiratorii, gripă, iritarea ochilor, nasului, gâtului, tuse,  alergie şi atacuri de astm, reducând, în consecinţă, performanţele mentale şi crescând numărul de absenţe.

Destul de ciudat, concentraţia de poluanţi în interior poate fi de până la 100 de ori mai mare decât în aer liber, iar copiii sunt mai sensibili la alergii respiratorii decât adulţii, ceea ce duce la o predispoziție mai mare la afecţiuni pulmonare, gripă, infecții respiratorii sau alergii.

Astfel, schimbarea atitudinilor părinților și a administratorilor și patronilor de grădinițe în ceea ce privește calitatea scăzută a aerului în grădinițe devine un impediment, deoarece întreţinerea aerului sănătos în aceste instituții este esenţială pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea copiilor.

Şi nu numai sănătatea copiilor poate fi periclitată, ci şi a personalului şi eudcatorilor. Este demn de remarcat faptul că această preocupare pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în interior are, de asemenea, un sens comercial, deoarece angajaţii sănătoşi ajută la reducerea costurilor de operare. Iar mărirea productivităţii este avantajul competitiv major în comparaţie cu alte grădinițe.

 

Purificatorul de aer instalat în grădinițe reduce riscul de apariție al infecțiilor respiratorii

 

O soluție optimă pe care părinții și patronii grădinițelor trebuie să o ia în considerare este echiparea sălilor de clasă cu un purificator de aer potrivit, care să fie dotat cu toate funcțiile pe care ar trebui să le aibă un astfel de aparat, pentru eliminarea poluanților și a virusurilor din incinta grădinițelor. Pentru alegerea unui purificator potrivit pentru o sală de clasă trebuie să țină cont de câteva criterii esențiale, precum suprafața pentru care poate asigura un randament optim sau funcțiile pe care le deține.

Ei bine, japonezii s-au confruntat de-a lungul anilor și încă se mai confruntă cu problema poluării masive, fapt ce favorizează apariția virusurilor, mucegaiurilor sau alergenilor în incinte. Aceștia au pus la punct o tehnologie incredibilă care purifică aerul având la bază principiul ionizării. Tehnologia poartă denumirea Plasmacluster Ion și este implementată pe purificatoarele de aer SHARP, frigidere și alte aparate electrocasnice.

Un raport recent arată ca în grădinițele în care s-au folosit purificatoare în sălile de clasă și în dormitoare, incidența îmbolnăvirilor a scăzut cu circa 80 de procente.

Asta înseamnă copii sănătoși, prezenți la cursuri și părinți care nu mai sunt supuși la contaminării cu virusuri aduși din școli sau grădinițe.

Pentru purificatorul SHARP KC-G50EUH filtrele sunt garantate 10 ani, dacă întreținerea se face conform manualului.

Prețul unui astfel de purificator este de 3299 lei. Comandați acum un purificator la 0722103283 și beneficiați de un discount major, asistență la montare, precum și de transport gratuit.

Citește și: Școli și grădinițe închise de gripă, în București

 

8 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here