Coloratul: activitate specifică copiilor, terapie antistres pentru oamenii mari

3

Trăim într-o lume în care cerințele și rolurile pe care trebuie să le îndeplinim zilnic sunt tot mai multe, iar standarde înalte din punct de vedere social, profesional și familial pe care ni le-am stabilit însemnă pentru fiecare dintre noi un efort permanent susținut dar și reducere considerabilă a timpului liber, de relaxare.

Pronunțăm tot mai des cuvântul stres și suntem în căutarea unor activități care să ne ducă o stare de bine și care să conțină puterea de a ne deconecta chiar și pentru perioade scurte, de situațiile cotidiene solicitante.

Una dintre aceste activități poate fi coloratul. Chiar dacă la prima vedere întoarcerea în timp și executarea unei activități specifice copilăriei la maturitate poate părea amuzantă ea aduce reale beneficii chiar și cu un efect terapeutic.

terapieCare este părerea psihologilor în privința coloratului de către adulți?

Psihologii spun ca, desi pare o joaca de copii, coloratul ne ajuta sa scapam de stres, sa ne relaxam si sa ne folosim creativitatea.

Mai exact, coloratul permite creierului să se relaxeze și să uite pentru un moment de stres și probleme și totodată, permite subconștientului să găsească soluțiile necesare, fără ca adultul să fie conștient de asta.

Citeşte şi Educați-vă copiii să fie patrioți

Cum explică psihologii această tendinţă a adulţilor care îşi găsesc refugiul într-un joc de copii?

Prin această activitate ne proiectăm undeva în trecutul copilăriei atunci când coloram şi trăiam o stare de bine, de relaxare, nu ne păsa de nimic, eram veseli şi plini de energie. Exact aceeaşi stare o aveam acum când facem acelaşi lucru şi ne amintim cum eram atunci”, spune Keren Rosner, psihoterapeut.

Practic, coloratul are efecte benefice asupra adulților întrucât poate fi folosit ca și terapie, întoarcerea la inocența copilăriei creează o stare de bine, de calm, seninătate și relaxare și, nu în ultimul rând, funcționează ca o scuză pentru deconectarea chiar și pentru scurt timp de la tehnologie.

Citeşte şi 8 tehnici pentru a-ți dezvolta capacitatea de lectură rapidăadult-coloreaza_65925988-696x463

De asemenea, coloratul stimulează latura creativă fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate și poate funcționa asemeni unei forme de meditaţie.

Este o activitate de care va puteți bucura singur sau înconjurat de familie și în special de copii întrucât copilăria este inima tuturor vârstelor cum spunea Lucian Blaga.

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here