Aur și argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

0

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit două medalii de aur şi două medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, aflată la cea de-a X-a ediție, desfăşurată în perioada 17-22 septembrie, la Skopje (Macedonia).

Medaliile de aur au fost obţinute de Maria Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti) şi Alexandra Maria Udriştoiu(clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), laureată cu bronz la ediţia de anul trecut.

Medaliile de argint au revenit Cellei Florescu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi lui Adrian Emanuel Dicu(clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova).

Citește și Universitățile străine caută studenți în Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Galați și București

 

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin).

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2016 a reunit 36 de concurenţi din 9 ţări.

La sfârșitul lunii august, elevii din lotul olimpic al României au câştigat trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc în Japonia.

Sursă foto: www.wallpaperscraft.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here