Universitățile străine caută studenți în Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Galați și București

1

Peste 70 de instituții de învățământ din întreaga lume își vor prezenta oferta de studii către tinerii români care doresc să studieze în străinătate, la cel mai important târg educațional din România, organizat în 6 orașe din țară în perioada 23 septembrie – 1 octombrie. În cadrul World Education Fair (WEF) tinerii vor putea să discute cu reprezentanții universităților, colegiilor și liceelor internaționale de prestigiu, din Europa și America de Nord.

Debutul WEF va avea loc la Timișoara pe 23 septembrie la Hotel Continental. Pe 24-25 septembrie se va desfășura la București, la Hotel Athenee Palace Hilton, iar luni, 26 septembrie, la Iași, la Grand Hotel Traian.

La Constanța târgul va fi organizat în data de 28 septembrie la Hotel Ibis, iar a doua zi, pe 29, va avea loc la Hotel Vega din Galați. WEF se va încheia la Hotel Ramada Plaza din Craiova în ziua de sâmbătă, 1 octombrie. Orarul de desfășurare a târgului în fiecare oraș îl vedeți aici. Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de înregistrare online.

universitatile-targ-studenti

„La World Education Fair, prin conceptul de Educație 360, ne propunem să aducem an de an toate instituțiile de învățământ care au ceva de oferit unui public din ce în ce mai pretențios și mai avizat în ceea ce privește așteptările educaționale. Studiile internaționale cuprind posibilități pentru toate categoriile de vârstă.  Avem o paletă largă de oportunități educaționale adresându-ne atât părinților cu copii în vârstă chiar și de 5 ani, viitorilor studenți,  dar și celor care vor să-și completeze studiile universitare. Practic, târgul cuprinde toate programele educaționale, de pregătire și formare la care cineva s-ar putea gândi. Cei prezenți, părinți, tineri și copii, vor putea avea  discuții individuale cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și vor primi consiliere din partea noastră și vor avea posibilitatea să se înscrie pe loc la unele programe, cursuri de pregătire și teste de orientare profesională sau de limbă engleză”,  declară Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

33 de instituții de învățământ vin din Marea Britanie

Tinerii interesați de studii universitare, master și MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia și SUA.

O bună parte dintre instituțiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacă peste 5000 de elevi și studenți români. Astfel, din cele peste 70 de instituții care vor veni la WEF, 33 sunt din Marea Britanie, mai multe decât la ediția precedentă a WEF, care a avut loc în februarie anul acesta.

Citește și Studenții români din străinătate nu se simt discriminați, în ciuda situației socio-politice actuale

Cei mai mulți adolescenți români care studiază în străinătate sunt la licee din Marea Britanie

Viitorii liceeni şi părinţii lor se vor putea întâlni cu reprezentanții unora dintre cele mai prestigioase instituții de tip boarding sau college din străinătate și vor beneficia de îndrumarea acestora, dar și a consultanților IntegralEdu pentru alegerea celui mai potrivit program de studiu.  Totodată, vor putea participa gratuit la  workshop-urile şi prezentările susținute de către instituțiile de învățământ din străinătate. Topul țărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-și face studiile liceale este  format din Marea Britanie, Elveția și Germania.

300 de EduTabere pe tot globul

În cadrul târgului vor fi prezentate peste 300 programe de tabere în străinătate. Destinațiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 țări din Europa, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.

„O noutate absolută a târgului va fi tabăra de karting din Italia, organizată de Real Racing, sub conducerea lui Constantin Răileanu, multiplu campion național de karting și membru al Federației Române de Karting. În fiecare an, noi ne propunem să aducem noi programe sportive de performanță, pentru a susține tinerii români care practică sportul în România și peste hotare”, menționează Ana Maria Papp .

Burse și alte posibilități de finanțare pentru studenții români

Cei interesați de burse de studii și împrumuturi studențești, vor găsi la WEF toate informațiile necesare. În plus, vor putea beneficia si de pretestări gratuite pentru examenele IELTS, pentru care IntegralEdu Language School este centru autorizat de pregătire pentru toate examenele Cambridge.

„Pentru cei care vor sa afle într-adevăr ce înseamnă studii în afara țării, noi venim la WEF cu tot bagajul de informații acumulat de-a lungul celor 24 de ani de activitate în educația internationațională, astfel, în România, în cei 8 ani de activitate, peste 10 000 de tineri români au ajuns la instituțiile de învățământ din străinătate, pe care și le doreau”,  mai precizează Ana Maria Papp.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în patru țări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.rowww.worldeducation.ro și pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here