Cariera pe primul loc, familia pe doi. Românii nu se mai căsătoresc sau divorțează după 20 de ani de căsnicie

0

Cariera, pe primul loc. Familia, pe locul 2. Cam asta este tendința în rândul tinerilor de azi. Nu mai aleg să se căsătorească. Faptul că pun accent pe locul de muncă este o realitate, oricum România are nevoie de angajați chiar și din Asia.

Numărul divorțurilor survenite după 20 de ani de căsnicie aproape că s-a dublat în ultimii 30 de ani. Dacă e să privim ca pe un progres sau ca pe un regres, nu e clar deocamdată.

Au avut loc 8.280 de divorțuri, anul trecut, după 20 de ani de căsnicie, față de 4.644 în 2.000. Printre motive – infidelitatea conjugală sau alcoolul.

Totuși, procentual, numărul divorţurilor a scăzut mai mult în mediul urban faţă de mediul rural. -10,1% la oraș și o scădere de peste șase procente în mediul rural. În România, aproape 20 de căsătorii din 100 se termină prin divorț.

Citește și 10 tineri români au câștigat pentru România titlul de Campioni Europeni la Securitate Cibernetică

„Sunt foarte mulți tineri care se căsătoresc fără să-și asume ceea ce înseamnă o căsătorie și confundă adesea basmul cu realitatea și aici vorbim de apariția conflictelor, disensiunilor, a așteptărilor diferite și a frustrărilor. Acel la bine și la greu, din păcate pentru unii funcționează doar la bine împreună. La greu încep drumurile în paralel, care de fapt este proba adevarată într-o căsnicie”, a explicat psihologul Mihaela Săhlean pentru un post TV.

Ce joburi caută românii

Primele trei cele mai căutate domenii de cei care caută succesul profesional sunt:

Financiar-contabilitate,
inginerie,
vânzări,
IT.

Nici nu e de mirare. Ca it-ist, spre exemplu, în doar câțiva ani, poți obține un salariu de câteva mii de euro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here