Bursele din acest an se vor acorda pe baza mediilor de la finalul anului școlar trecut

5
Foto: bunadimineata.ro

Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt comunicat, relatează Edupedu.ro.

 

Ce spun elevii că au aflat:

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Legat de acest ultim punct, ordinul de ministru care modifică criteriile de acordare a burselor prevede că „lista elevilor care beneficiază de bursele de merit (…) este revizuită semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară a elevilor”.

Vezi și Programa BAC 2022 a fost anunțată. Ce autori trebuie pregătiți pentru examenul de Limba și literatura română

Potrivit ordinului respectiv, bursele de merit pentru elevii din anii de început de ciclu, clasele a V-a și a IX-a se acordă celor care au obținut media 9,50 pe semestrul I, iar pentru clasa a IX-a, în semestrul I, pe baza mediei 9,50 de la de admiterea în învățământul liceal sau profesional.

 

 

 

 

Sursa: g4media.ro

5 comentarii

  1. […] Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt… Cititi mai multe aici: Bursele din acest an se vor acorda pe baza mediilor de la finalul anului școlar trecut […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here