Sorin Cîmpeanu: Îmi doresc o perioadă mai lungă de cursuri în anul şcolar 2022/2023

1

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seara, că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi.

El a precizat că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente în acest sens.

„Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a declarat, la Digi24, ministrul Educaţiei.

Vezi și Bursele din acest an se vor acorda pe baza mediilor de la finalul anului școlar trecut

Sorin Cîmpeanu a adăugat că în interiorul sistemului de educaţie există „o rezistenţă” faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seara, că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi. El a precizat că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente… Cititi mai multe aici: Sorin Cîmpeanu: Îmi doresc o perioadă mai lungă de cursuri în anul şcolar 2022/2023 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here