Bihor: Universitatea din Oradea oferă gratuit cărţi de ştiinţă şi beletristică, provenite din donaţii

1
Foto: momenteistorice.ro

Universitatea din Oradea oferă gratuit locuitorilor oraşului diferite cărţi de ştiinţă şi beletristică, provenite din donaţiile pe care instituţia le primeşte periodic de la diferite persoane sau familii.

Acţiunea, organizată în premieră, se derulează sub genericul „Universitatea din Oradea te vrea parte la carte”.

Pentru ca un număr cât mai mare de orădeni să aibă acces comod la aceste cărţi, ele sunt puse la dispoziţia celor interesaţi în holurile Bibliotecii Universităţii din Oradea şi ale Facultăţii de Drept, din bulevardul Magheru, respectiv Facultatea de Medicină, parcul 1 Decembrie. Pentru început, pe rafturile instalate în fiecare dintre aceste locuri, au fost aşezate câte 250 de volume, stocurile de carte urmând a fi completate periodic.

Vezi și Bursele din acest an se vor acorda pe baza mediilor de la finalul anului școlar trecut

„Primele reacţii sunt foarte bune. Încă din prima zi am avut profesori şi studenţi care s-au arătat interesaţi de acest proiect şi care, evident, n-au plecat cu mâna goală de lângă raftul cu cărţi”, a declarat şefa serviciului Bibliotecă a Universităţii din Oradea, Florica Ujoc.

Ideea de a aduce cât mai aproape instituţia academică de comunitatea locală şi de a oferi orădenilor „acces la cunoaştere” nu se opreşte aici.

Prorectorul Sorin Borza a declarat că, în aceste zile, se caută soluţiile tehnice optime pentru ca orădenii să poată avea acces şi la acele cărţi în format electronic, deţinute de Biblioteca Universităţii, care nu se află sub incidenţa drepturilor de autor.

În prezent, fondul de carte al Bibliotecii Universităţii Oradea cuprinde peste 400.000 de titluri, dar şi material audio, video, discuri etc.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here