Bursele de merit olimpic internaţional vor fi acordate şi pentru menţiuni

0
olimpic-1

Guvernul a modificat condiţiile de acordare a burselor de merit olimpic internaţional pentru elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale, astfel încât de acestea să beneficieze şi elevii care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ.

În acest sens, Executivul a adoptat un proiect de lege de modificare şi completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care obţineau premiile I, II şi III la olimpiadele şcolare internaţionale.

Cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional pentru obţinerea unei menţiuni este 25% din salariul de bază minim brut

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obţinerea unei menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele şcolare internaţionale va fi raportat la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei, după cum urmează:

Citește și: UMF Târgu Mureș a primit o finanțare de peste 980 de mii de euro prin Erasmus+

 

  • Elevii care obțin locul I la o olimpiadă școlară internaţională vor primi o bursă de merit olimpic internațional în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
  • Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
  • Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

Iniţiativa are drept scop susţinerea învăţământului de înaltă performanţă

Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic internaţional era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordării bursei, aminteşte Executivul.

După cum precizează sursa menţionată, iniţiativa are drept scop susţinerea învăţământului de înaltă performanţă şi se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here