Elevii olimpici naţionali au asigurat un loc fără taxă la UVT, dar şi burse şi cazare gratuită

0
UTV

Toţi participanţii la olimpiadele naţionale care urcă pe primele patru locuri ale podiumului au posibilitatea de a ocupa, fără taxă, un loc la Universitatea de Vest Timişoara (UVT), cu condiţia să-şi ia bacalaureatul, ei urmând să beneficieze şi de burse de 800 de lei lunar, din fondul UVT şi de cazare gratuită, relatează Agerpres.

Astfel, cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptaţi automat la UVT, măsura fiind valabilă pentru toţi olimpicii naţionali şi internaţionali, indiferent de disciplina la care au participat.

Ei sunt cei mai buni elevi ai noştri şi ne dorim să îi avem student”

„Premianţii la faza naţională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noştri şi ne dorim să îi avem studenţi. Universitatea, prin facultăţile sale, oferă mai multe facilităţi olimpicilor naţionali, printre care şi accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanţă. Dincolo de propria lor activitate educaţională, ei ridică şi nivelul grupurilor în care învaţă. Oricum ai privi lucrurile, aceşti tineri sunt un câştig”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Citește și:  Bursele de merit olimpic internaţional vor fi acordate şi pentru menţiuni

 

Acestor tineri, reprezentanţii UVT le mai promite şi alte facilităţi, printre care integrarea în cele mai bune proiecte şi centre de cercetare ale UVT; asigurarea costurilor de transport şi cazare pentru participări cu lucrări la conferinţe naţionale şi internaţionale; cazarea gratuită în căminele UVT; permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară; acces gratuit la bazinul de înot al UVT; transport gratuit pe mijloacele de transport în comun din Timişoara şi abonament la Teatrul Naţional Timişoara şi la Filarmonica Banatul.

Atragerea olimpicilor este deja o tradiție la UTV

Potrivit reprezentanţilor UVT, măsura şi-a dovedit deja eficacitatea, în fiecare an zeci de olimpici naţionali alegând universitatea timişoreană pentru a-şi continua studiile.

Timişoara este în aceste zile gazda Olimpiadei Naţionale de Matematică, iar UVT are o contribuţie semnificativă la desfăşurarea evenimentului, aici având loc, miercuri, festivitatea de deschidere pentru clasele V-VI. Tot în cadrul instituţiei va avea loc şi ceremonia de premiere, acţiune programată pentru data de 23 aprilie. În plus, UVT acordă premii şi găzduieşte probele de baraj de selectare a loturilor pentru concursurile internaţionale.

Festivitatea de premiere a olimpicilor naţionali la matematică va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 10,00, în Aula Magna a UVT.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here