Braşov: Peste 400 de cadre didactice s-au înscris în ”Academia Profesorului Digital”

1
Foto: britannia.ro

Peste 400 de cadre didactice din judeţul Braşov s-au înscris în programul „Academia Profesorului Digital”, ajuns la cea de-a treia ediţie, organizat de Alianţa pentru Educaţie Remedială (AER) şi implementat cu sprijinul Primăriei Braşov.

Academia Profesorului Digital este un program gratuit, disponibil tuturor profesorilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, inclusiv directorilor şi personalului nedidactic şi îşi propune să pregătească profesori pentru a învăţa şi a folosi la clasă instrumente ale educaţiei digitale.

Programul va fi deschis la Braşov sâmbătă şi cuprinde patru sesiuni de formare, ce se derulează pe parcursul a patru săptămâni, cursurile desfăşurându-se în sistem hibrid, atât cu prezenţă fizică, cât şi online.

Vezi și Acorduri de colaborare între Universitatea din Alba Iulia şi trei universităţi din Cuba

Sesiunile de formare vizează modul de organizare a predării digitale şi cum se folosesc instrumentele digitale, gestiunea clasei, a feedbackului pentru elevi şi pentru părinţi, cum se creează lecţiile digitale, dar şi elemente de evaluare şi de testare standardizată.

„Programul nostru a fost dezvoltat pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice şi pentru a contribui la un parcurs benefic în procesul academic al elevilor. Ne bucurăm de interesul ridicat pe care l-am observat în rândul profesorilor, directorilor de şcoli, al inspectoratelor şcolare şi autorităţilor locale, care sprijină astfel de iniţiative menite să contribuie la dezvoltarea sistemului educaţional din România”, a spus coordonatorul programului, Marcel Bartic.

Proiectul „Academia Profesorului Digital” se derulează în parteneriat cu administraţia publică locală şi cu inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic.

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

  1. […] Peste 400 de cadre didactice din judeţul Braşov s-au înscris în programul „Academia Profesorului Digital”, ajuns la cea de-a treia ediţie, organizat de Alianţa pentru Educaţie Remedială (AER) şi implementat cu sprijinul Primăriei Braşov. Academia Profesorului Digital este un program gratuit, disponibil tuturor profesorilor din… Cititi mai multe aici: Braşov: Peste 400 de cadre didactice s-au înscris în ”Academia Profesorului Digital” […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here