Acorduri de colaborare între Universitatea din Alba Iulia şi trei universităţi din Cuba

2
Foto: gandul.ro

Rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, aflat la Congresul Universidades 2022 de la Havana, a semnat, în numele instituţiei de învăţământ superior din Alba, trei acorduri de colaborare cu universităţi din Cuba.

„Ieri, am semnat, în numele Universităţii ‘1 Decembrie 1918’, 3 acorduri de colaborare cu Universităţi din Cuba, respectiv Universitatea Havana, Universitatea Matanza şi Universitatea Centrală ‘Marta Abreu de Las Villas’. Parteneriatele interuniversitare încheiate urmăresc cu prioritate identificarea şi realizarea de activităţi şi proiecte bilaterale care să asigure continuitatea procesului formativ pentru studenţi şi profesori”, a transmis joi, pe o reţea de socializare, rectorul Universităţii din Alba Iulia.

Vezi și Pregătire gratuită la matematică pentru Bacalaureat 2022, organizată pentru elevi de către Universitatea din Craiova

Pe parcursul desfăşurării Congresului Internaţional al Educaţiei Universitare (Universidades 2022), delegaţia Universităţii „1 Decembrie 1918” a participat la o serie de evenimente şi paneluri dedicate personalului academic, cum ar fi: Internaţionalizarea Învăţământului Superior, Învăţământul Superior în mediul virtual, Finanţarea Învăţământului Superior.

„UAB are convingerea că, pentru a-şi putea adapta demersul profesional la condiţii şi contexte din ce în ce mai diverse, cadrele didactice au nevoie de un efort susţinut în direcţia formării continue, o formare care să asigure actualizarea şi dezvoltarea competenţelor existente. Formarea continuă, cercetarea, coroborate fiind cu accesarea noilor tehnologii informaţionale şi comunicaţionale, pot avea un impact semnificativ asupra inovării sistemului educaţional de astăzi”, a subliniat Daniel Breaz.

La evenimentul din Cuba au fost prezenţi rectorii unor universităţi din Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Arad, Suceava şi Alba Iulia.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

  1. […] Rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, aflat la Congresul Universidades 2022 de la Havana, a semnat, în numele instituţiei de învăţământ superior din Alba, trei acorduri de colaborare cu universităţi din Cuba. „Ieri, am semnat, în numele Universităţii ‘1 Decembrie 1918’, 3… Cititi mai multe aici: Acorduri de colaborare între Universitatea din Alba Iulia şi trei universităţi din Cuba […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here