Guvernul Polonez se opune predării drepturilor LGBT în școli

2

Parlamentul polonez a adoptat miercuri o lege care va înăspri controlul guvernului asupra şcolilor şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT.

Activităţile extracuriculare desfăşurate de ONG-uri în şcoli vor trebui să fie aprobate de supervizori desemnaţi special de guvern. De asemenea, în baza noii legi, directorii de şcoli vor putea fi destituiţi mai uşor. Legea a fost votată de 233 de deputaţi ai parlamentului polonez, 220 au fost împotrivă, iar doi deputaţi s-au abţinut de la vot.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare susţine că schimbările aduse de lege sunt necesare pentru a proteja copiii, dar opozanţii susţin că noua lege face parte din eforturile PiS de a elimina valorile liberale din viaţa publică.

Criticii consideră că noul act normativ va politiza şi mai multe programe şcolare, alimentând acuzaţiile că guvernul polonez vrea să promoveze valorile conservatoare în detrimentul drepturilor LGBT şi al educaţiei sexuale.

De asemenea, partidul a cerut o reformă a educaţiei, invocând nevoia de a apăra valorile creştine tradiţionale şi de a-i învăţa pe copii să fie mândri de istoria poloneză.

citește și Muzeul Baloanelor, primul muzeu de baloane 100% biodegradabile din Roma

sursa: Edupedu

2 comentarii

  1. […] Parlamentul polonez a adoptat miercuri o lege care va înăspri controlul guvernului asupra şcolilor şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT. Activităţile extracuriculare desfăşurate de ONG-uri în şcoli vor trebui să fie aprobate de supervizori desemnaţi special… Cititi mai multe aici: Guvernul Polonez se opune predării drepturillor LGBT în școli […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here