Andreea Berecleanu a dezvăluit că fiica ei va termina liceul în străinătate

0
Andreea Berecleanu și fiica ei, Eva

Prezentatoarea de știri Andreea Berecleanu a dezvăluit că a luat decizia ca fiica ei, Eva, în vârstă de 17 ani, să facă ultimii doi ani de liceu în Londra, acolo unde va urma și studii universitare.

Pentru Andreea a fost foarte important ca fiica ei să cunoască încă de la început domeniul care i se potrivește și acesta să fie în același timp conectat la piața muncii, remunerat bine și cu perspective durabile. De aceea, a apelat la consultanții IntegralEdu pentru testări foarte elaborate, cum sunt cele dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts (COA). Rezultatele acestor teste, interpretate de consultanții educaționali, elaborează un profil de interese și aptitudini luând în considerare peste 43 de domenii de activitate, dar oferă și informații despre instituțiile de învățământ cele mai potrivite fiecărui candidat.

„Acum, în ultimii doi ani de liceu, după ce Eva a dat un test de carieră la IntegralEdu, am hotărât că este mai bine ca ea să fie îndrumată de profesori din Marea Britanie. Deci, ne-am hotărât ca ultimii doi ani de liceu să-i facă acolo, pentru că oricum va continua acolo și universitatea. Așa ne dorim noi, și așa își dorește și ea. Ea a mai avut o experiență la 15 ani, un schimb educațional. Eva se simte foarte bine în Marea Britanie, vorbește foarte bine limba engleză, se adaptează, are deja foarte mulți prieteni români care sunt deja studenți acolo, cel mai bun prieten al ei, alături de care a crescut, este acolo“, a povestit Andreea Berecleanu.

Unul dintre motivele pentru care vedeta a ales ca fiica ei să își continue studiile în Marea Britanie a fost dorința ca aceasta să învețe la un liceu personalizat, care să o pregătească mai din timp, în direcția educațională și profesională dorită, prin construirea unui orar conform profilului său academic și personal. Spre exemplu, la nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-și aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică și artă sau orice altă combinație relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite să se perfecționeze și să se focuseze, fără a-și consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el.

Citește și Ce trebuie să știi atunci când îți alegi domeniul de studiu și facultatea în străinătate

Astfel, în urma testelor susținute la IntegralEdu, a reieșit că domeniul cel mai potrivit pentru Eva este cel al artei, aceasta urmând să își continue studiile la o universitate din Londra.

„Eva are 17 ani, este matură, este un om responsabil, sper ca Londra, care este un oraș superb, să o ajute să descopere altfel de lume, altfel de viață. Atât cât putem, suntem obligați să facem sacrificii pentru a le deschide cât mai multe porți către lume. Spre exemplu, în Londra, cursurile de dramă se fac pe scenă, chiar în teatre, pentru a simți cât mai bine vibrația scenei“, a explicat Berecleanu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here