Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

3
Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri proiectul pentru înființarea unei Rețele Metropolitane de creșe și grădinițe. Din această rețea ar urma să facă parte 12 grădinițe și creșe din toate cele șase sectoare ale Capitalei.

Această hotărâre a fost luată după ce Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a raportat că numărului creșelor nu acoperă nevoile existente în prezent.

„În Bucureşti, numărul creşelor de stat (aflate în subordinea consiliilor locale) şi numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în trei ani”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Potrivit proiectului CGMB, votat miercuri, scopul înfiinţării acestei reţele ar fi „dezvoltarea infrastructurii educaţionale”.

Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, ar urma să facă demersurile necesare în vederea indentificării imobilelor în care Reţeaua Metropolitană îşi va desfăşura activitatea.

Citeşte şi Grădinița modernă Montessori – locul perfect pentru copii

Gabriela Firea declară că grădinițele și creșele vor fi amplasate în zonele cele mai deficitare.

„Dat fiind numărul mare al copiilor cu vârsta până la 3 ani şi numărul de locuri în instituţiile preşcolare existente, ne propunem să dezvoltăm o reţea metropolitană de creşe şi grădiniţe, care vor fi amplasate în zonele cele mai deficitare, aşa cum rezultă din evidenţele autorităţilor publice. După obţinerea acordului de principiu din partea Consiliului General, Primăria Capitalei va demara procedura de identificare şi achiziţionare a terenurilor şi/sau imobilelor necesare pentru construirea sau amenajarea unor noi unităţi de învăţământ preşcolar, spaţioase, moderne, la cele mai înalte standarde de calitate”, declară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Autor: Andreea Burghelea

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here