Teatrul devine o tehnică de predare pentru cadrele didactice din Constanța

1
teatrelli-acces-online-la-spectacole

Cadrele didactice din Constanța vor învăța care sunt beneficiile teatrului în predare, în cadrul proiectului “Teatru în educație” în perioada 26-27 octombrie.

120 de profesori din toate ciclurile de învățământ sunt invitate să participe la conferința și workshop-urile, organizate de Asociația Teatrul Vienez de Copii în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Evenimentul este organizat în parteneriat cu BCR Oradea și patronat de Isabel Rauscher, Ambasadorul Republicii Austria la București.

Proiectul este o inițiativă educațională ce îți propune să îmbunătățească procesele de dezvoltare, implementare și evaluare de politici publice fundamentale cu impact în domeniile educației și tineretului prin mijloace creative de predare pentru profesori.

Conferința organizată cu scopul de a atrage atenția asupra beneficiilor pe care jocul de teatru le are asupra dezvoltării psihice și fizice a copiilor, va avea loc pe 26 octombrie 2018 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret " Jean Constantin" (Bulevardul Ferdinand, nr. 56, Constanța). Conferința va începe la ora 14 și vor fi prezenți specialiști în domeniul educației, pedagogiei teatrale psihologiei, neurologiei și politicilor publice.

Citește și Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii debutează în luna octombrie

Workshop-urile se vor desfășura la Palatul Copiilor din Constanța în data de 27 octombrie 2018, iar în cadrul acestora cadrele didactice, vor fi instruite de patru profesori de teatru ce vor prezenta tehnici teatrale de mișcare, improvizație, voce și regie.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În urma acestui training, cadrele didactice vor putea aplica aceste tehnici prin care materiilor predate vor fi studiate într-un mod creativ, iar astfel elevii vor fi stimulați să învețe într-un mod interactiv, obținând rezultate mult mai bune.

Înscrierea este gratuită și se poate face până pe 19 octombrie pe baza formularului online aici.

La final se vor elibera diplome, atât pentru participarea la conferință, cât și pentru participarea la workshop.

Autor: Andreea Burghelea

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here