Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii debutează în luna octombrie

3
Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” are loc între 6 și 13 octombrie, în mai multe spații din București.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii va debuta cu evenimentele din 6 octombrie, la Teatrul Ion Creangă, Opera Comică, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Casa de Balet și la Creart.

Festivalul este sprijinit de Uniunea Teatrală din România (UNITER), Ambasada Statului Israel, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Republicii Argentina, Institutul Cultural Roman, Institutul Cervantes și Institutul Italian de Cultură.

Evenimentul a reunit de-a lungul timpului un număr mare de participanți, atât din țară, cât și din străinătate. Trupe de teatru au intrat în competiție cu prezentarea unor spectacole dintre cele mai diverse, profesioniști în domeniu au condus și au participat la ateliere, simpozioane și colocvii, directori de festivaluri internaționale și comentatori ai teatrului pentru copii au fost alături de copii la toate evenimentele organizate. Ca o recunoaștere a acestui fapt, evenimentul inițiat și organizat de Teatrul Ion Creangă a primit din partea International Association of Theatre for Children and Young People (ASSITEJ) titlul de Festival Internațional ASSITEJ, iar, începând cu ediția a XI-a, face parte din platforma EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.

Citește și Copiii pot circula în scaunul de mașină cu spatele la șofer până la vârsta de 4 ani

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, inițiat în anul 2005, este un program complex de educație teatrală, culturalizare și formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, copiii cu vârsta de până la 12 ani. Programul festivalului se adresează într-o mare măsură și profesioniștilor care activează în domeniul creației teatrale pentru copii și specialiștilor din diverse domenii de activitate care sunt implicați în educarea tinerei generații.

Juriul, format din personalități ale teatrului pentru copii, din țară și din străinătate, va acorda premii pentru cel mai bun spectacol pentru copii peste 6 ani, în valoare de 2.000 de euro, din partea Institutului Cultural Român, pentru cel mai bun spectacol pentru copii până în 6 ani, în valoare de 2.000 de euro, din partea Institutului Cultural Român, ca și pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și premiul special al juriului.

În 2017, evenimentul a reunit 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, maratonul FITC 2017 însumând peste 40 de reprezentații, dar și activități conexe, adresate tuturor celor care recunosc rolul teatrului și al artei în educarea tinerei generații.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here