Modificări în orarul școlar al elevilor din Capitală înainte și după REFERENDUM

0
Modificări în orarul școlar al elevilor din Capitală înainte și după REFERENDUM

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat că elevii bucureșteni nu vor învăța pe data de 5 octombrie, vineri, de Ziua Mondială a Educației.

Decizia ca data de 5 octombrie să fie liberă pentru elevi este precizată în contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ.

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ (…) unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului. (…) În Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN și federațiile sindicale reprezentative din învățământ.

ISMB precizează că pe 8 octombrie, unitățile de învățământ în care vor fi instalate secții de votare pentru Referendumul din 6- 7 octombrie vor decide dacă programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri.

Citește și Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni

“Unitățile de învățământ prin consiliile de administrație vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfășoare ore, chiar dacă reduse ca timp, și să nu mai fie nevoiți să recupereze”, a declarat, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

În contractul încheiat între MEN și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, elevii din București au mai multe zile libere:

  • 1 și 2 ianuarie
  • prima, a doua şi a treia zi de Paşti
  • 1 Mai
  • prima şi a doua zi de Rusalii
  • Adormirea Maicii Domnului
  • 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei
  • 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României
  • 1 Decembrie
  • 25, 26 și 27 Decembrie – Nașterea Domnului.

Autor: Andreea Burghelea

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here