344 de unități școlare învață în scenariul 3

0

Bilanțul transmis de Ministerul Educației arată că, din cele 344 de unități care sunt încadrate marți în scenariul 3, în 168 au fost depistate cazuri de coronavirus. Celelalte unități se află în localități unde rata de incidență a cazurilor de coronavirus este mare, sau unde infrastructura școlară este în reabilitare.

 

Potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene, inclusiv de cel al municipiului București, se înregistrează următoarea situație:

– 12.474 de unități de învățământ în scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

“Școala, încotro?”, discuție cu profesori și academicieni: Apărând școala, apărăm viitorul urmașilor noștri

– 4.838 de unități de învățământ în scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 344 de unități de învățământ în scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 344 de unități aflate în această situație, 168 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 176 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, reamintește Ministerul Educației.

Nu lăsa COVID-19 la tine în casă și la copilul tău în sala de clasă. Cumpără un purificator anti coronavirus de pe Casoteca.ro/magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here