Zâmbetul regăsit

0

Daca nu știați până acum ,vă spun eu: hotărât lucru, o educatoare nu are voie să uite; este o regulă de aur în codul nostru, încă nescris, dar verificat de sute de ori.

Numai că, în dimineața aceea, mi-am uitat zâmbetul. Nu știu cum, dar intrând în clasă unde mă așteptau ștrengarii mei, nu am zâmbit! Ei așteptau jucăriile în centru, așteptau să-i întreb: ce au mai făcut acasă, dar eu uitasem zâmbetul acela binevoitor și discret cu care am deschis mereu poarta spre sufletul lor de copii. Dar intră în clasă Vlăduț și aleargă spre mine, mă îmbrățișează…”Doamna știu să citesc! Am adus cartea cu dinozaurii să le citesc și copiilor”! Bucuria revelației lui a produs în mine scânteia artistului creator de lecții frumoase!

De ce eram, de fapt, tristă? Uitasem dimineața în grabă un joc cu dinozaurii pe care îl confecționasem cu trudă… până noaptea târziu am decupat, am pictat cartonul acela dur pe care l-am capsat cu greutate… că doar știți cum e… Dar eram fericită, fiecare dinozaur pui avea oușorul lui pe care am trecut cifre.

Cum puteam să mai fac eu matematică dacă am uitat materialul? Dar Vlăduț cu revelația lui asupra miracolului descoperirii cititului, m-a salvat! Și am zâmbit din nou, veselă că puteam acum să facem un joc nou!

Vlăduț a prezentat pe rând dinozaurii, fiecare cu câte o literă din alfabet: Vă prezint dinozaurul A apoi B și restul cine mi-i poate numi?

Am format cuvinte și jocul s-a complicat în poveste, cea a Dinozaurului albastru.

Vedeți de ce nu putem noi educatoarele să ne pierdem zâmbetul? Noi educatoarele suntem cu zâmbetul mereu regăsit…

Un zâmbet este poarta deschisă
Un zâmbet șterge lacrima ninsă
Un zâmbet de educatoare,
Poartă în el tinerețe, candoare
Când spre copilărie zâmbești
Deschizi o carte cu povești!
Fii zâmbet cald și nu uita,
Educatoare, povestea este viața ta!

Citește și: Sufletul educatoarei

Scris de Emanuela Dan

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here