Școlile și grădinițele din Târgu Mureș sunt în plin proces de modernizare

0
My beautiful picture

30 din cele 48 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul Târgu Mureș vor fi reabilitate de către autoritățile locale. Cuvântul de ordine pentru spaţiile de învățământ pare să fie modernizare!

Cele mai ample intervenții au loc la grădinița ”Raza de Soare” din Aleea Carpați și de la Școala gimnazială ”Al I. Cuza” din cartierul Unirii, unde se fac lucrări de extindere.

Se mai lucrează la trei licee tehnologice și la 12 școli gimnaziale pentru modernizare

Directorul adjunct al Serviciului “ Școli” din cadrul Primăriei Târgu Mureș, Horațiu Lobonț spune că valoarea totală a lucrărilor de reabilitări, mansardări, reparații sau investiții se ridică la 15 milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Citeşte şi Profesorii se plâng astăzi doar de salarii!

Toate instituțiile de învățământ din Târgu-Mureș au autorizație de funcționare, exceptând o grădiniță aflată la parterul unui bloc de pe strada Decebal, care din toamnă se va muta într-un spațiu normal de învățământ.

La Colegiul Național ”Papiu Ilarian” și la clădirea din strada Mărăști a Liceului de Artă s-au realizat lucrări de reabilitare integrală și mansardare cu fonduri europene, în valoare totală de aproape 5 milioane de lei.

În schimb, la Colegiul ”Unirea”, la Liceul Bolyai și la clădirea principală a Liceului de Artă , care își desfășoară activitatea în spații închiriate, se fac doar reparații de strictă urgență.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here