Zalău: reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul” cu 6 milioane lei, bani europeni

1

Internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău va fi reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de aproape şase milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, joi, de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Potrivit unei informări de presă a Primăriei Zalău, prin acest proiect se propune reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, refacerea şarpantei împreună cu unele lucrări de accesibilizare a clădirii pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi lucrări de recompartimentare, modernizare a instalaţiilor şi a finisajelor corpului de clădire.

Citește și Andronescu: Nu trebuie să mai trecem de 25 de elevi în clasă

“Capacitatea de cazare a internatului va fi de 78 camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilităţi şi două camere de oaspeţi. Toate camerele vor avea baie proprie. La fiecare etaj va fi amenajat un oficiu. În clădire se vor mai găsi: sală de mese, spălătorie cu vestiar, depozitele aferente şi o infirmerie cu un cabinet medical”, se arată în informarea dată publicităţii, joi, de către administraţia locală din Zalău.

Valoarea totală a acestui proiect este de 5.858.322 lei, din care fonduri atrase în sumă de 5.711.431 lei.

“Scopul proiectului este de a îmbunătăţi infrastructura educaţională a acestei unităţi de învăţământ şi de a contribui în mod direct la dezvoltarea formării profesionale. Astfel, la finalul proiectului, aproximativ 163 de elevi vor beneficia de condiţii mai bune de cazare şi desfăşurare a activităţilor zilnice”, precizează sursa citată.

Proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea unităţii de învăţământ Liceul Tehnologic ‘Mihai Viteazul’ din municipiul Zalău – etapa I Internat” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4.

Citește și Bullying-ul ia amploare în școlile din România

un comentariu

  1. […] Internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău va fi reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de aproape şase milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, joi, de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt. Potrivit unei informări de presă a Primăriei Zalău, prin acest proiect… Cititi mai multe aici: Zalău: reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul” cu 6 milioane … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here