Bullying-ul ia amploare în școlile din România

3

Bullying-ul ia amploare în școlile din țară. România se află pe locul 3 la nivel european în privința fenomenului, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Bullying-ul produce injurii și daune emoționale celorlalți și se poate manifesta prin agresivitate fizică sau psihologic.

Potrivit raportului OMS, incidența violenței în școli crește odată cu vârsta elevilor, cea mai mare rată a agresiunilor fiind înregistrată în rândul tinerilor cu vârsta de 15 ani, cu un procent de 23%.

Citește și Ce caută azi angajatorii de la tânăra generație

Un studiu al organizației Salvați Copiii arată că aproape 400.000 de elevi sunt amenințați cu bătaia și 220.000 sunt bătuți în mod repetat de colegi.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, a declarat că primul responsabil de corectarea fenomenului este adultul – părintele, profesorul sau consilierul.

Organizația Salvați Copiii a lansat, marți, campania „Alege să te opui bullying-ului”, prin intermediul căreia se urmărește sporirea conștientizării, generarea unei schimbări de atitudine și totodată, prevenirea și combaterea comportamentului de bullying între copii.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here