Wello, aplicația pentru copiii supraponderali, a primit finanţare de 650.00 de euro de la UE

0

Dezvoltată de o companie din Cluj pentru a oferi sprijin familiilor cu copii supraponderali, Wello este o aplicație ce are la bază un program de inteligență artificială și se adresează familiilor cu copii între 9 și 11 ani. De curând, a primit o finanţare de 650.000 de euro de la UE pentru dezvoltare.

Platforma de sănătate Wello ajută părinții să dezvolte planuri de nutriție și activități fizice pentru copiii lor într-o manieră distractivă, motivantă și inteligentă. Inovația tehnologică bazată pe inteligență artificială permite aplicației să ofere utilizatorilor facilitați personalizate în funcție de preferințele și nevoile acestora.

Finanțarea europeană în valoare de 650.000 de euro a permis formarea unei echipe multidisciplinare de specialiști din domenii conexe: dezvoltare aplicații, nutriție, psihologie, etc.

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone (iOS sau Android) și este dezvoltată cu două interfețe diferite pentru părinții și copii, astfel încât cei mici sunt motivați să scadă în greutate într-un mod distractiv și plăcut, iar părinții primesc sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos. Complexitatea proiectului a necesitat implicarea mai multor experți din domenii precum: design, dezvoltare, programare dar și din nutriție și psihologie.

Lansată în februarie 2017 de către Direcția Generală Comunicare, campania de informare publică investEU promovează proiecte de succes realizate cu sprijinul UE, pentru ca publicul larg să cunoască impactul pe care oportunitățile și schemele de finanțare UE le au în comunitate.

Aplicația Wello se bazează pe interacțiunea copiilor prin jocuri, aceștia realizând activități variate prin care primesc recompense din partea părințiilor, sau organizând competiții între membrii familiei sau grupul de prieteni.

Pentru părinți, aplicația Wello oferă diverse funcționalități menite să îi implice cât mai activ în procesul de slăbire al copiilor, de la sfaturi de alimentație sănătoasă și variată, personalizate în funcție de preferințele culinare, până la idei de activități fizice care pot fi realizate împreună cu copiii.

În plus, părinții pot urmări direct din aplicație evoluția copilului în timp real printr-un mod de monitorizare al activitățile acestora înregistrate prin smartdevice-uri sau telefon.

Sursa: Green-report.ro

Citește și Elevi din Turda, premiați pentru o aplicație mobila care înlocuiește cheia

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here