Vitaminele pot face mai mult rău decât bine în cazul supradozelor

0

Există două categorii de vitamine, acestea fiind prezente inclusiv în suplimentele alimentare: cele hidrosolubile și cele liposolubile. Vitaminele hidrosolubile, sunt vitamina C și vitaminele B ca folatul, biotina, tiamina, niacina.

Medicii ne sfătuiesc să mâncăm sănătos, astfel nu vom avea nevoie să luăm suplimete sau vitamine de niciun fel. Din fotografia de față este foarte clar ce ar trebui să mâncăm pentru a ne lua doza optimă de vitamine.

Acestea nu rămân în organism și pot fi eliminate ușor, conform datelor National Institutes of Health. În contrapartidă, vitaminele liposolubile pot fi acumulate de organism și pot provoca toxicitate, aceasta putând conduce la boli grave, inclusiv cancer.

Vezi și Microbiota intestinală poate influența dezvoltarea diferitelor tulburări psihice

Consecințele pentru depășirea cantităților administrate recomandate pot fi serioase mergând până la supradoză și toxicitate.

„Vrem cu siguranță ca oamenii să fie precauți cu [vitaminele liposolubile], deoarece acestea se vor acumula în sistem, și sunt cele care pot provoca mai multă toxicitate în exces”, a declarat pentru AARP Dr. Wendolyn Gozansky, geriatru și director de calitate la Kaiser Permanente, citat de New York Post.

Unele vitamine sau minerale luate în exces pot avea efecte negative asupra organismului. Mai precis: vitamina D, vitamina B6, vitamina A, fierul și calciul în exces pot provoca toxicitate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here