Burse de până la 1.200 de lei pentru studenţii Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi

0
studenți-burse--universitatea-tehnica-gheorghe-asachi-iasi

Studenţii Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) vor primi burse cuprinse între 459 şi 1.200 de lei, conform deciziei conducerii instituţiei de învăţământ.

Prorectorul TUIAŞI, Cezar Oprişan, a declarat că bursele vor fi majorate după ce, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2017, s-a suplimentat cu 50 la sută fondul de burse.

Potrivit sursei citate, cele mai mari burse vor fi cele de performanţă, cu valoarea de 1.200 de lei, care se dau pe bază de concurs studenţilor cu cele mai mari medii, cu rezultate pe partea de cercetare ştiinţifică sau inovare şi alte merite la nivel ştiinţific şi didactic.

Citește și: Cum sunt universitățile din Olanda? Acum poți vedea online cum se desfășoară un curs la Stenden sau Van Hall Larenstein

 

„Nu vor mai exista bursele de studiu, se vor numi de merit, iar valoarea minimă a acestora va fi de 459 de lei, în timp ce valoarea maximă va fi de 1.092 de lei, oferindu-se proporţional cu media semestrială. Facultăţile universităţii vor avea alocări financiare diferite şi vor stabili valori diferite ale burselor, cuprinse între cuantumul minim şi cel maxim stabilite de universitate. La nivelul întregii instituţii de învăţământ superior vor lua burse aproximativ 30 la sută dintre studenţii universităţii”, a declarat Cezar Oprişan.

Cel mai probabil, studenţii vor intra în posesia burselor majorate din această lună.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here