„Muzeul lunii” la Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu-Cesianu

0
Muzeul-lunii-municipiului-bucuresti-casa-filipescu-cesianu

Muzeul Municipiului București lansează programul „Muzeul lunii” prin care aduce în atenția publicului opt unități aflate în componența Muzeului Municipiului București. Proiectul debutează cu promovarea Casei Filipescu-Cesianu, celelalte obiective culturale din listă fiind: Palatul Suțu, Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei”, Muzeul de artă „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, Muzeul „Theodor Aman”, Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”, Muzeul George Severeanu și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În această lună, dedicată Casei Filipescu-Cesianu, reprezentanții Muzeului Municipiului București îi invită pe doritori să participațe la un concurs de fotografii în urma căruia se va organiza în luna mai, de Noaptea Muzeelor, o expoziție în aer liber. Realizată cu sprijinul comunității, expoziția „Chipurile orașului — moștenire și destin” se dorește a fi o poveste în imagini despre prezentul și trecutul orașului București. Detaliile despre concurs pot fi găsite pe pagina de facebook a Casei Filipescu-Cesianu.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

De asemene, vor mai avea loc activități pentru copii, cu titlul „Despre copilărie”, în expoziția Muzeul Vârstelor, iar în mansarda Casei Filipescu-Cesianu va putea fi văzut spectacolul „Întâlnire cu Shakespeare”.

Programul se va desfășura de-a lungul întregului an și se vor organiza concursuri, activități educative și conferințe tematice. În luna aprilie obiectivul promovat va fi Palatul Șuțu.

Sursă foto: www.vladtapu.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here