Un nou proiect de lege prevede schimbarea modului de evaluare la orele de sport

3

Evaluarea elevilor la orele de educație fizică ar putea suferi modificări. Un proiect de lege depus în Parlament prevede ca elevii să fie evaluați prin calificative, ci nu prin note, cum se întâmplă în prezent. Se dorește, astfel, încurajarea elevilor supraponderali să participe activ la orele de educație fizică și să nu mai apeleze la scutiri medicale.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, această măsură este necesară pentru că acordarea notelor este influențată de o serie de factori perturbatori, care denaturează aprecierea reală a copiilor. Acest lucru are consecințe negative atât asupra personalității profesorului, cât și asupra personalității elevilor.

Notele discriminează

În document se mai precizează și faptul că notele nu încurajează dezvoltarea spiritului de echipă, ba mai mult, sunt discriminatorii.
“Prin sistemul cifric se măsura, în special, corectitudinea îndeplinirii sarcinilor, evaluarea se raporta la numărul de greșeli, omisiuni, imperfecțiuni în funcție de condiția fizică a fiecărui elev sau student”, se mai explică în textul deputaților.

Elevii supraponderali vor fi încurajați

Aceste noi măsuri vin în sprijinul elevilor supraponderali, care sunt de cele mai multe ori limitați de condiția fizică în îndeplinirea anumitor sarcini grele și într-un timp cât mai scurt. Astfel, mulți elevi renunță la orele de educație fizică și apelează la scutiri medicale.

Citește și Ore suplimentare de pregătire pentru Evaluarea Națională, la școală. Măsura naște nemulțumiri

3 comentarii

  1. […] Evaluarea elevilor la orele de educație fizică ar putea suferi modificări. Un proiect de lege depus în Parlament prevede ca elevii să fie evaluați prin calificative, ci nu prin note, cum se întâmplă în prezent. Se dorește, astfel, încurajarea elevilor supraponderali să participe activ la… Cititi mai multe aici: Un nou proiect de lege prevede schimbarea modului de evaluare la orele de sport […]

  2. Foarte bine! Și Religia ar trebui sa aibă calificativ! Pentru liceele tehnologice discipline ca Geografia,Logica, obiectele de 1 ora pe săptămână să fie cu calificative. Sunt ff multe cazuri, când elevi buni la discipline tehnice rămân corigenți la geografie, sport și mate și apoi sunt declarați repetenți fără sa mai ajungă în faza de corigenți. Trebuie scoasa faza cu 3 corigent ești repetent la clasele 9,10 liceu. Cum mai sunt 10 clase obligatorii dacă el prin diverse accidente are 3 corigent și e declarat repetent. Ca profesorii de geografie nu cedează, sunt ei niște probleme și lasă fff mulți corigenți. Dacă nu se pot cobori la nivelul elevilor din liceele tehnologice și școlile profesionale, elevii nu mai doresc sa facă acest obiect!!! Afară cu Geografia de la liceele tehnologice!!!!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here