După un record al elevilor în etapa națională a concursului KOALA INTERNATIONAL COMPETITION, România va fi reprezentată la internaționale de 3 top-performeri

1

Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018 de  EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE, în calitate de partener oficial pentru România, concursul internațional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naționali, dintre care 3 ne vor reprezenta în iunie la internaționale, în capitala europeană a tineretului Novi Sad (Serbia).

După 2 etape în care competiția a fost strânsă și provocările numeroase, faza orășenească desfășurată în 16 februarie 2019 și, respectiv, faza națională în 24 martie 2019, Koala International Competition ajunge la cel mai așteptat moment: cei mai buni dintre elevii care s-au întrecut în concursul de limba engleză vor fi premiați într-un eveniment special: Gala de Premiere a câștigătorilor naționali și centrelor educaționale, sâmbătă, 20 aprilie 2019.

Gala va avea loc începând cu ora 10:00, la JW Marriott Grand Hotel, București.

În cadrul evenimentului din 20 aprilie, EECentre și sponsorii evenimentului LENOVO și MONDLY vor premia pe cei 12 câștigători naționali cu laptop-uri, smart device-uri și licențe care permit învățarea limbilor străine în realitatea augmentată timp de un an.

3 elevi vor reprezenta România la etapa internațională

Vestea extraordinară este că 3 dintre elevii câștigători ai locului 1 (cu vârsta mai mare de 13 ani), pentru nivelurile A2, B1, B2, rezultați din faza națională a Koala International Competition, vor reprezenta România, însoțiți de profesori, la ETAPA INTERNAȚIONALĂ, stabilită în luna iunie 2019, la NOVI SAD, Serbia, Capitala Europeană a Tineretului în 2019.

Competiția KOALA a fost presărată de surprize plăcute și chiar de o situație excepțională. Conform obiectivelor inițiale ale organizatorilor internaționali ai concursului, după faza locală KOALA (stage 1) rata de promovabilitate în faza națională (stage 2) prevedea ca 10% dintre elevii participanți, să intre în stage 2: altfel spus, din cei circa 1.600 candidați, se prognoza la faza națională în jur de 160 de copii.

Citește și Ore suplimentare de pregătire pentru Evaluarea Națională, la școală. Măsura naște nemulțumiri

Însă scorurile superioare obținute de elevii participanți au demontat estimarea organizatorilor internaționali. Și asta se datorează nivelului superior de pregătire la limba engleză: elevii români au reușit să depășească baremul, ba chiar au stabilit un record de promovabilitate pentru stage 2 cu un număr record de candidați: 268.

În cadrul Galei Festive vor mai fi premiate și centrele care au intrat cu mai mult de 40 de elevi în prima etapă a Koala International Competition.

Istoria KOALA în România

Ca o retrospectivă, concursul Koala International Competition a fost lansat în România în luna decembrie 2018, astfel încât să poată fi începute înscrierile elevilor la concurs.

Competiția propriu-zisă a debutat cu prima etapă, cea din 16 februarie 2019, în cadrul căreia 43 de centre de învățământ public și privat din 19 orașe (16 județe) ale țării și-au întrecut cei 1.600 de elevi la cea mai iubită competiție de limba engleză.

Succesul Koala a fost fulminant și, după cum era de așteptat, elevii au fost foarte bine pregătiți.

Cea de-a doua etapă a concursului a avut loc pe 24 martie 2019, iar pentru facilitarea accesului candidaților, competiția a fost susținută în 7 mari orașe ale țării: București, Arad, Cluj Napoca, Bacău, Galați, Sibiu, Craiova, în cadrul centrelor educaționale partenere ale EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE.

Despre KOALA

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleză KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

În prezent, concursul KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org) este susținut în următoarele 20 țări: Albania; Bulgaria; Serbia; Thailanda; Cipru; Grecia; Portugalia; Emiratele Arabe Unite; Egipt; Maroc; Uzbekistan; China; Turcia; Birmania; Kosovo; Iran; Romania; Malaezia; Mongolia; Uruguay.

Pentru ediția anului academic 2020, următoarele 5 țări așteaptă aprobarea intrării în competiție: Franța, Spania, Italia, Vietnam, Azerbaidjan.

un comentariu

  1. […] Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018 de  EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE, în calitate de partener oficial pentru România, concursul internațional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naționali, dintre care 3 ne vor reprezenta… Cititi mai multe aici: După un record al elevilor în etapa națională a concursului KOALA INTERNATIONAL COMPETITION, Rom… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here