„Umanitatea”, adevărata comoară a sufletelor noastre

1

Încă din copilărie îmi place să observ oamenii și de această meteahnă nu m-am vindecat nici până în prezent.

Mărturisesc că de multe ori am văzut în jurul meu posesori de mândrie, ură, lașitate, ipocrizie și nu numai. Ne pricepem atât de bine să emitem judecăți de valoare și mai mult decât să-i judecăm pe cei din jurul nostru, să dăm verdicte.

Comentăm conduitele și acțiunile celor apropiați nouă și nu numai, și chiar ne repezim să scoatem gunoiul din ochiul lor, dar fără să ne gândim o secundă că am putea greși, că am putea să ne aflăm și noi înșine într-o eroare, nesesizând bârna din ochiul nostru.

Alergăm în fiecare zi să obținem bani, recunoaștere profesională și în societate, pe care le și obținem de cele mai multe ori, prin diferite mijloace, dar uităm repede acest aspect întrucât avantajul obținut ne încălzește orgoliul și ne ridică infatuarea la nivel de artă.

Suntem avizi să promovăm nonvalorile și ne plângem de societatea în care trebuie să trăiască copiii noștri, dar uităm că fiecare dintre noi am pus umărul la crearea ei urmărind îndeaproape viața așa ziselor vedete, căutând zilnic în ziare senzaționalul și vizionând până târziu în noapte emisiunile de gen, dar așteptăm ca odorurile noastre să nu ne urmeze, conștienți fiind că puterea exemplului și imitarea părinților întotdeuna a funcționat în etapa de formare a copiilor.

Fă prăjituri delicioase familiei tale, cu un SUPER mixer. Acum îl poţi achiziţiona la un super preţ doar de la eMAG!

Toți oamenii sunt buni?

Răspunsul meu este DA fară echivoc!!! Cred cu tărie că în fiecare dintre noi există acel sâmbure de îndumnezeire pe care l-am lasat să apună, care, la început îl mai auzeam răsleț, ca apoi să-l sugrumăm de tot.

Să nu uităm că suntem creați după chipul și asemănarea Creatorului și înzestrați cu daruri minunate care însumează, fiecare în parte, comoara noastră și indiferent de starea materială și de rangul profesional în care ne situăm putem dispune de ea în aceeași măsură.

bunatateȘi totuși care este acea comoară ascunsă în fiecare dintre noi? Ce conține ea de este atât de valoroasă?

Comoara noastră nu este altceva decât așa cum spuneam, acel sâmbure de îndumnezeire care conține: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia, într-un cuvânt: „umanitatea” din noi.

Dacă vrem să trăim într-o altfel de lume atât noi cât și copiii noștri, nu ne rămâne decât să aducem la lumină și să şlefuim sâmburele de îndumnezeire, să-l facem să strălucescă.

Să nu așteptăm ca cei din jurul nostru să dea startul, ci să începem cu noi înșine oferind bunătate, dragoste, fapte bune fără a aștepta nimic în schimb și atunci când considerăm că nu mai avem nimic de oferit, să ne amintim că o vorbă bună, o încurajare, un zâmbet, o îmbrățișare, poate valora mult.

Să ducem voința și sentimentul la același nivel cu rațiunea!

Autor: Magda Muscalu

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here