Tururi virtuale, cursuri sau cataloage online disponibile gratuit

Miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului, se postează un tur virtual tematic cu o selecţie de lucrări din patrimoniu

0

O serie de tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit şi o revistă trimisă săptămânal pe email abonaţilor la newsletter se regăsesc printre activităţile pe care Muzeul Naţional de Artă al României le desfăşoară online în perioada în care instituţia este închisă ca măsură de prevenţie a răspândirii COVID-19.

„În fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se postează un tur virtual tematic, cu o selecţie de lucrări din patrimoniul muzeului care se înscriu în subiectul ales. Primele două tururi, apreciate de persoanele care urmăresc pagina, au avut ca teme „lucrări cu animale de companie” şi ‘200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo’. Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că şi în interior putem găsi inspiraţie şi bucurie”, informează MNAR într-un comunicat transmis.

Studiu: Te speli des pe dinți, scapi de diabet

Mai mult, conducerea instituţiei muzeale va posta săptămânal, începând de sâmbătă, un clip educativ pe teme legate de turul virtual al săptămânii respective, ajutându-i pe copii să devină creatori la rândul lor.

„Celor care doresc să profite de această perioadă pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum răsfoite gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecţie din volumul „Corneliu Baba şi elevii săi”. De asemenea, newsletterul trimis săptămânal abonaţilor a fost transformat într-o revistă ce reuneşte o parte dintre informaţiile oferite pe parcursul săptămânii respective”, precizează sursa citată.

Vezi aici: SiteFacebookInstagramNewsletter

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here