Ți-ai trimite copilul de 5 ani într-o tabără în Elveția? Cererile pentru țara cantoanelor s-au triplat în 2016

0

Elveția este destinația momentului pentru taberele dedicate copiilor și adolescenților. Numărul familiilor care își trimit copiii în tabere în afara țării crește de la an la an, iar cererile pentru Elveția s-au triplat față de 2015. Informațiile reies din statisticile IntegralEdu, cel mai important consultant educațional  din România, conectat în prezent cu peste 300 de centre educaționale, licee și universități care organizează tabere educaționale, la nivel internațional.  

“În ceea ce privește Elveția, intervalul de vârstă al tinerilor care aleg această destinație este de 11-16 ani. Cu toate acestea, în ofertele organizatorilor de tabere din Elveția există și oportunități pentru copii mai mici, începând chiar de la 3-5 ani. Un exemplu este reprezentat de taberele de aventuri și limbi străine Altitude, organizate în stațiunea montană Verbier și care au organizate grupe de copii pe vârste 3-5 ani, 6-14 ani și 15+”, precizează Alexandra Piha, consultant IntegralEdu.

Patru instituții educaționale din Elveția, care organizează tabere educaționale, participă la un proiect exclusiv dedicat familiilor din România – Săptămâna Elvețiană, care se desfășoară  în perioada 16-20 ianuarie la IntegralEdu. Pe lângă Altitude, la Săptămâna Elvețiană vor participa organizatorii taberelor TASIS, cea mai veche școală americană privată din Europa, dar și cei de la Swiss Education Group (SEG), unul dintre cele mai renumite grupuri de universități din lume, dedicate industriei de hospitality. Taberele organizate de SEG se desfășoară la Hotel Insitute Montreux, pentru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani. Un alt spațiu de desfășurare este Leysin Belvedere Hotel, pentru grupe de tineri cu vârste între 12 și 18 ani. O premieră pentru acest eveniment o constituie participarea liceului Brillantmont International School, cu tabăra organizată la Lausanne, pentru tineri cu vârste între 10 și 17 ani.

“Familiile care aleg să-și trimită copiii în taberele din Elveția, au ca principale motivații activitățile deosebite, pe care tinerii nu le pot experimenta în alte părți, calitatea programelor de pregătire academică sau pentru dezvoltarea cunoștințelor de limbă engleză, franceză sau germană și nu în ultimul rând cadrul natural și serviciile deosebite. Activitățile educative variază de la arhitectura si design, realizarea unui film, arta culinara, introducere in universul hotelier comunicare in domeniul hospitality, organizare de evenimente, la pictura și sporturi din cele mai felurite.  În plus, părinții care fac o astfel de alegere gândesc lucrurile într-o perspectivă mai îndelungată, în ideea experimentării școlilor sau universităților elvețiene și a maximizării șanselor copiilor de a studia la un liceu sau la o universitate din afară, având în vedere că aceste tabere educaționale sunt organizate de unele dintre cele mai prestigioase școli, licee și universități din Elveția”, explică Alexandra Piha.

Saptămâna Elvețiană va aduce pentru cei interesați de astfel de tabere o serie de surprize din munții Alpi, dar și reduceri de 20% la toate programele contractate.

Cei care doresc să beneficieze de ofertele Săptămânii Elvețiene sunt așteptați la sediul IntegralEdu, din Bulevardul Magheru 41 sau în oricare din birourile din Constanța, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, în fiecare zi începând cu ora 09.00, până la 17:00, de luni 16 ianuarie, până vineri 20 ianuarie.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here