SNSPA oragnizează conferința „Cum măsurăm dezvoltarea României? Domenii principale, indicatori și provocări metodologice”

0

Secretariatul General al Guvernului și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează miercuri, 18 ianuarie 2017, conferinţa naţională „Cum măsurăm dezvoltarea României? Domenii principale, indicatori și provocări metodologice”. Conferința, care este un eveniment de consultare publică, are drept scop prezentarea şi validarea sistemului de indicatori pentru măsurarea nivelului de dezvoltare al țării noastre, dezvoltat în cadrul proiectului „Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice (SIPOCA 11)”.

„În România se resimte nevoia creării unui instrument inovator, care să permită accesul tuturor celor interesați la date statistice relevante pentru fundamentarea deciziilor, a strategiilor și a politicilor publice. Plecând de la această nevoie, Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu SNSPA, au dezvoltat proiectul Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice (SIPOCA 11). Proiectul are ca obiectiv central dezvoltarea unui agregatorul de date statistice publice, care să releve cele mai sugestive aspecte referitoare la dezvoltarea socio-economică a Românie, spun organizatorii conferinței.

Sistemul de indicatori care va fi pus în dezbatere a fost elaborat de opt echipe de experți, formate din sociologi, economiști, experți în calitatea vieții, statisticieni, specialiști în politici publice etc., grupați în 12 domenii – dintre care două experimentale. Sistemul construit, ca rezultat al primei etape a proiectului, „are menirea de a constitui baza pentru măsurarea stării socio-economice a României, fiind definitoriul pentru agregatorul online Starea Națiunii”, mai spun aceștia.

În cadrul conferinței se va lucra pe grupuri de lucru, iar concluziile acestora vor fi integrate în forma finală a sistemului de indicatori. Mai multe detalii despre conferință puteți găsi aici.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here