Subiecte simulare evaluare națională 2022 Limba și literatura română

4

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 4 aprilie, prima probă în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Națională, cea la Română. Rezultatele vor fi anunțate pe 14 aprilie.

Subiectele la Română la simularea Evaluării Naționale 2022 sunt după modelul testelor PISA, sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso.

Elevii au avut la dispoziție două ore să completeze răspunsurile.

Subiectele de la simulare la proba de Română:

Subiectul I: elevii au primit două texte la prima vedere, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu.

Textul 1:

Textul 2:
Punctul A:

La punctul A, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-100 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Punctul B:

Subiectul al II-lea:

Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Marți, 5 aprilie, va fi testarea la matematică.

Citește și:Platformă educațională gratuită pentru elevii de liceu și gimnaziu care dau Evaluare Națională 2022 și BAC 2022

 

4 comentarii

  1. […] Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 4 aprilie, prima probă în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Națională, cea la Română. Rezultatele vor fi anunțate pe 14 aprilie. Subiectele la Română la simularea Evaluării Naționale 2022 sunt după modelul testelor PISA, sub forma unei broșuri… Cititi mai multe aici: Subiecte simulare evaluare națională 2022 Limba și literatura română […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here