Academia de Studii Economice sărbătorește, miercuri, 109 ani de la înființare

2

Academia de Studii Economice din Bucureşti sărbătoreşte în această săptămână, printr-o serie de manifestări, 109 ani de la înfiinţarea sa, prin decret regal.

Facultatea a fost înființață prin decret regal la 6 aprilie 1913, cu denumirea inițială de Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale (AISCI).

Adunarea festivă, dedicată aniversării, va avea loc, miercuri, în Aula Magna din Palatul ASE. În deschidere va fi vernisată, după restaurarea completă, celebra pictură murală din Aula Magna – „Istoria Negoţului Românesc”, pictată de Cecilia Cuţescu Storck, în prezenţa sponsorului integral al restaurării, One United Properties, partenerul platinum al ASE.

În cadrul adunării festive vor fi acordate diplomele Meritul Universitar „Virgil Madgearu” şi titlul onorific de Profesor Emerit unor cadre didactice ale ASE, în semn de recunoaştere a activităţii.

Joi va avea loc o altă ceremonie:

Joi va avea loc ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa academicianului Mircea Dumitru, preşedinte al Secţiei de Filosofie, Psihologie, Teologie şi Pedagogie a Academiei Române, director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin RădulescuMotru” al Academiei Române, membru al Academiei Europaea, profesor universitar doctor, Universitatea din Bucureşti.

Ce includ manifestările?
  • momente de omagiu
  • depunere de flori la mormintele personalităţilor din istoria ASE
  • lansări de cărţi
  • concursul interdisciplinar Elevii de astăzi, profesioniştii de mâine
  • Zilele porţilor deschise
  • Sesiunea ştiinţifică anuală a studenţilor ASE
  • numeroase competiţii ale Clubului Sportiv Universitar ASE.

„Pentru acest an, ASE scoate la concurs peste 11.000 de locuri la toate programele sale universitare, dintre care aproape jumătate sunt la forma de finanţare la buget”, afirmă sursa citată.

2 comentarii

  1. […] Academia de Studii Economice din Bucureşti sărbătoreşte în această săptămână, printr-o serie de manifestări, 109 ani de la înfiinţarea sa, prin decret regal. Facultatea a fost înființață prin decret regal la 6 aprilie 1913, cu denumirea inițială de Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale… Cititi mai multe aici: Academia de Studii Economice sărbătorește, miercuri, 109 ani de la înființare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here