Studiu: învăţământul online = vacanţa de vară

0
învățarea-eficientă-matematică-studiu

Învăţământul online (sau la distanţă) din timpul pandemiei produce sub aspect educaţional un efect similar celui al vacanţei de vară spune un studiu efectuat de Universitatea Goethe din Frankfurt. Cercetarea arată că randamentul şi competenţele elevilor nu progresează prin această metodă de studiu, relatează luni agenţia EFE.

”Evoluţia medie a competenţelor în perioada închiderii şcolilor din primăvara anului 2020 se caracterizează prin stagnare, cu tendinţa de diminuare” a acestora, afirmă Andreas Frey, profesor de psihologie pedagogică. ”Efectul este similar vacanţelor de vară”, rezumă el.

Studiul, despre care au scris mai multe mass-media germane, relevă o scădere mai pronunţată a competenţelor educaţionale în rândul copiilor şi adolescenţilor proveniţi din familii vulnerabile din punct de vedere social. ”Diviziunea între săraci şi bogaţi s-a adâncit şi mai mult în timpul primelor închideri ale şcolilor din cauza pandemiei”, remarcă în acest sens Andreas Frey.

Vezi și Școala pe plajă în Murcia, Spania

Cercetarea a fost întocmită pe baza unor date din întreaga lume referitoare la evoluţia pregătirii elevilor în perioadele în care pandemia COVID-19 a impus închiderea şcolilor şi trecerea la învăţământul online.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here