Harghita: Peste 2.500 candidaţi la Evaluarea Naţională; 35 susţin examenul în condiţii speciale

5
Foto: realitatea.net

Un număr de 2.594 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din Harghita s-au înscris la Evaluarea Naţională. Examenul începe marţi, 22 iunie, iar 35 dintre elevii înscriși urmează să-l susţină în condiţii speciale.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita, în cazul celor 35 de elevi se asigură condiţiile prevăzute de lege pentru a putea susţine probele, în funcţie de problemele medicale cu care se confruntă.

Astfel, printre candidaţii la Evaluarea Naţională se numără şase elevi care suferă de diabet zaharat, cărora li se permite introducerea în sălile de examene a unui telefon mobil, în scopul monitorizării valorilor glicemiei, consumul de alimente şi, după caz, administrarea dozei de insulină.

Vezi și Pe 14 septembrie încep concursurile pentru ocuparea posturilor de directori

De asemenea, unui elev cu deficienţă de vedere i se se asigură transpunerea automată a subiectului din format A4 în format A3, prin intermediul unui copiator. Există, de asemenea, 14 cazuri de dislexie, disgrafie şi discalculie, situaţii în care elevii au nevoie de câte un profesor asistent pentru citirea şi eventual redactarea subiectului, de regulă într-o sală separată şi cu mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise, eventual folosirea calculatorului de buzunar.

Pentru alţi 14 elevi, care au uşoare tulburări de învăţare, s-a aprobat mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise şi, după caz, asigurarea calculatorului de buzunar, a tablei pitagoreice, a tabelelor cu formule matematice.

În judeţul Harghita, Evaluarea Naţională se organizează în 95 de centre de examen.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here