Proiect: studenții de până la 30 de ani vor beneficia de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul

1
bilete tren studenti

Vârsta până la care studenţii beneficiază de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul creşte de la 26 de ani la 30, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei pus în dezbatere publică.

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru studenţi.

Vezi și Studenții vor avea 90% reducere la călătoria cu trenul

„Tariful redus creşte de la 50% la 90% pentru toţi studenţii români sau străini care sunt înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student. Facilităţile sunt valabile şi la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”. Vârsta până la care studenţii beneficiază de facilităţi creşte de la 26, la 30 de ani, cu excepţia studenţilor care au unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceştia beneficiază de gratuitate”, anunţă Ministerul Educaţiei pe Facebook.

Proiectul mai prevede că studenţii cetăţeni români care studiază în afara graniţelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student.

un comentariu

  1. […] Vârsta până la care studenţii beneficiază de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul creşte de la 26 de ani la 30, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei pus în dezbatere publică. Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern… Cititi mai multe aici: Proiect: studenții de până la 30 de ani vor beneficia de tarif redus la călătorie cu trenul şi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here