31 august: Ziua Limbii Române este sărbătorită de Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei

1

Ziua Limbii Române este sărbătorită de Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei „într-un fel special, cum nu a mai fost în cei peste 30 de ani de când există două state româneşti independente”, a afirmat preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în deschiderea evenimentului de la Bucureşti.

Ziua Limbii Române este sărbătorită simultan în Aula Academiei Române din Bucureşti şi în Sala Azurie de la Chişinău.

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în fiecare an la data de 31 august, ca urmare a unei iniţiative legislative aprobate de Parlament prin Legea nr. 53/2013.

Astăzi, 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni a fost iluminat în culorile drapelului național

Ziua Limbii Române a fost stabilită la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră”, pentru a transmite, astfel, mesajul că limba română este o limba vorbită nu numai între graniţele ţării, ci şi dincolo de frontiere.

La data de 31 august 1989, Parlamentul de la Chişinău a votat legea care prevedea revenirea în Republica Moldova la limba română şi la grafia latină.

un comentariu

  1. […] Ziua Limbii Române este sărbătorită de Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei „într-un fel special, cum nu a mai fost în cei peste 30 de ani de când există două state româneşti independente”, a afirmat preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în deschiderea evenimentului… Cititi mai multe aici: 31 august: Ziua Limbii Române este sărbătorită de Academia Română şi Academia de Ştiinţe a … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here