Mai mulți studenți, elevi și profesori români au fost recompensați cu Premiul Ambasadorului Chinez

0
premiul-ambasadorului-chinez

Două zeci de studenţi și elevi, împreună cu patru profesori de la Institutele Confucius din Bucureşti, Braşov, Cluj şi Sibiu au fost primit sâmbătă Premiul Ambasadorului Chinez. Evenimentul aflat la prima ediție a avut loc la sediul Ambasadei Republicii Populare Chineze din București, în prezenţa ambasadorului acestei ţări, Xu Feihong, scrie Agerpres.

“Scopul principal este de a încuraja studenţii şi de a le dori succese, de primi călduros cât mai mulţi tineri din România să se alăture grupului de fani ai limbii chineze, pentru a deveni succesorii şi moştenitorii prieteniei dintre China şi România”, a declarat Xu Feihong.

Diplomatul chinez a evidenţiat „prietenia tradiţională” dintre cele două ţări, amintind că, în urmă cu trei ani, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, “a oferit un interviu pentru mass-media unde a ţinut un discurs celebru, menţionând că e foarte important ca studenţii din România să înveţe limba chineză, necontând dacă sunt sau nu predispuşi s-o înveţe, pentru că relaţiile economice şi comerciale dintre China şi România nu numai că sunt în continuă dezvoltare, dar vor deveni o sursă de dezvoltare şi bunăstare a României”. Acest discurs este suficient pentru a reflecta importanţa limbii chineze şi deosebita atenţie acordată Chinei, a adăugat Xu Feihong.

Citește și: Patru medalii de aur pentru USV Suceava la Salonul de Inventică Timişoara

El a afirmat că „partea chineză acordă o mare atenţie predării limbii chineze”, care „a educat şi a instruit mulţi sinologi renumiţi, stabilind o bază solidă pentru dezvoltarea sănătoasă a relaţiilor dintre cele două ţări”. „Iar în noua eră, odată cu creşterea mai strânsă a legăturii dintre cele două părţi, chineza devine tot mai atractivă. Predarea limbii chineze a fost deja inclusă în programele şcolare şi primare în România. Acum există patru Institute Confucius, opt clase Confucius şi multe puncte de a învăţa limba chineză. Acestea se bucură de o mare popularitate în România, unde peste 8.000 de persoane învaţă în limba chineză. Este o cifră impunătoare”, a punctat Xu Feihong.

Premiul Ambasadorului Chinez, oferit cu sprijinul mediului de afaceri chinez din România, a constat într-un telefon mobil de ultimă generaţie şi premii în bani, în valoare de 3.000, 2.000 şi 1.000 de lei.

Sursă foto: www.chinaro.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here