Secția de Matematică a Universității din Craiova inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subjects 2022

2
universitatea-din-craiova

Universitatea din Craiova a fost inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subjects 2022, în domeniul Matematică, un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică.

Pe primele 5 locuri din clasament sunt cotate universități celebre din Franța și Marea Britanie.

Potrivit Universităţii din Craiova, clasamentul Shanghai Ranking  a căpătat o notorietate internaţională, devenind cel mai important instrument de referinţă în ierarhizarea universităţilor din întreaga lume, inclusiv pentru Comisia Europeană. Este primul domeniu al Universităţii din Craiova care intră în cel mai important top al universităţilor din întreaga lume, cu peste 5.000 de universităţi luate în considerare.

Vezi și Trei universități românești, incluse în clasamentul Times Higher Education al instituțiilor de învățământ superior tinere

 

„Includerea Universităţii din Craiova în acest clasament este recunoaşterea eforturilor unui grup reprezentativ de matematicieni, dintre care se remarcă domnul prof. univ. dr. Vicenţiu Rădulescu de la Facultatea de Ştiinţe, Departamentul de Matematică.

Profesorul univ. dr. Vicenţiu Rădulescu apare în prestigioasa listă Highly Cited Researchers, realizată de Clarivate Analytics.

Lista conţine cercetători cu performanţe excepţionale, demonstrate prin realizarea unor articole ştiinţifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din fiecare domeniu”, informează Universitatea din Craiova.

2 comentarii

  1. […] Universitatea din Craiova a fost inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subjects 2022, în domeniul Matematică, un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică. Pe primele 5 locuri din clasament sunt cotate universități celebre din Franța și… Cititi mai multe aici: Secția de Matematică a Universității din Craiova inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subj… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here