Școlile din China au o nouă tehnologie de monitorizare a elevilor

0

Elevii sunt monitorizați în funcție de cât de activi și atenți sunt la ore.

Polițiștii chinezi monitorizează atent navetiștii și minoritățile etnice folosind ochelari special creați pentru recunoaștere facială. Acum tehnologia Orweliană are o nouă țintă: elevii. În luna Martie, Liceul cu nr. 11 din Hangzhou, China a implementat un sistem ”smart” de monitorizare comportamentală a elevilor.

Cum funcționează monitorizarea

La fiecare jumătate de minut, 3 camere montate în fața clasei scanează fața fiecărui elev și algoritmii sistemului stabilesc după expresia feței dacă elevul este: uimit, antipatic, trist, supărat, speriat, încântat sau neutru.

Camerele inteligente monitorizează atent elevii pe toată durata orelor și știu dacă ei sunt atenți, dacă citesc, scriu, dacă ridică mâna să răspundă și așa mai departe. Apoi, în timp real, profesorul poate citi raportul fiecărui elev. Elevii sunt notați și în funcție de cât de atenți au fost pe durata orei.

Citește și Cinci clase de învățământ dual vor fi deschise în Iași în anul școlar 2018-2019

Directorul liceului, Ni Ziyuan a declarat că obiectivul proiectului este de a îmbunătăți randamentul elevilor la ore. Deși, în teorie sună bine, mulți sunt de părere că tinerii nu pot fi în permanență atenți la ore, iar mintea mai trebuie să și zburde.

A monitoriza infractorii e una, dar să transformi elevii în mașinării setate pe a învăța, e alta.

Autor: Andrei Caloian

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here