O “caravană a meseriilor” pentru prezentarea avantajelor unui traseu profesional

0

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), alături de firmele din Parteneriatul Auto Român, organizează o “caravană a  meseriilor”  în domeniul automotive. Evenimentul are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă moderne care vor putea fi ocupate la finalizarea școlarizării.

Specificul CARAVANEI este că aceasta va beneficia de stații de lucru mobile, puse la dispoziție de companiile-partenere, astfel încât elevii vor putea testa ce înseamnă să fii, de exemplu, operator la mașini cu comandă numerică (CNC), sudor sau electronist.

 

Citește și Proiect: acces la educație pentru copiii care nu au acte de identitate sau CNP

 

Până acum Caravana a poposit în judeţele Prahova, Argeș, Dolj, Olt, Sibiu, Alba, Cluj și a informat în jur de 4.800 de elevi. Caravana meseriilor își continuă drumul în intervalul orar 9:00-18:00, iar elevii și părinții pot vizita caravana în:

Iaşi, 18 mai şi 21 mai,  Palas Mall Iaşi

Vaslui, 22 mai, Centrul județean de resurse educaționale

Râjnov, 24 mai, Școala nr. 2 Peter Thal

Braşov, 25 mai, Coresi Mall Braşov

Caravana Meseriilor din domeniul automotive este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), alături de firmele din Parteneriatul Auto Român: Adient, Bosch, Dacia-Group Renault, Delphi, Ford, Pirelli, Schaeffler şi Star Transmission, împreună cu Asociaţia firmelor din Braşov DWK Fit4Future şi Asociaţia Româno-Germană de formare profesională în sistem dual Sibiu, cu susţinerea ACAROM (Asociaţia Constructorilor de automobile din România), CNDIPT (Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic), Nuarb Training Academy şi Universitatea Transilvania din Braşov.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here