S-a promulgat legea prin care învățământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase

4

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni o lege pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede că învățământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase, până în anul 2030.

Actul normativ prevede că grupa mare din învățământul preșcolar, învățământul primar, gimnazial și învățământul liceal devin obligatorii până în 2020.

“Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii doi ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030. Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani”, se stipulează în actul normativ.

Citește și Patru feluri de Bacalaureat vrea Ecaterina Andronescu

Tot luni, șeful statului a promulgat și o altă lege care vizează modificarea Legii educației naționale. Actul normativ vizează organizarea funcționării liceelor cu profil agricol în subordinea Ministerului Agriculturii și în coordonarea Ministerului Educației Naționale.

4 comentarii

  1. […] Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni o lege pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede că învățământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase, până în anul 2030. Actul normativ prevede că grupa mare din învățământul preșcolar, învățământul primar, gimnazial și învățământul… Cititi mai multe aici: S-a promulgat legea prin care învățământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here