România are aproximativ 540 de mii de oameni de știință și ingineri

0

România are aproximativ 540 de mii de oameni de știință și ingineri, 3% din numărul total din UE, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Uniunea Europeană are circa 17,2 milioane de oameni de ştiinţă şi ingineri cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani.

Conform acestor date, numărul oamenilor de ştiinţă şi inginerilor din Uniunea Europeană a crescut cu 4% între 2017 şi 2018, în timp ce în România a crescut cu 2,6%, de la 525.300 până la 539.100.

Eurostat subliniază că în ceea ce priveşte distribuţia oamenilor de ştiinţă şi inginerilor în UE, pentru majoritatea statelor membre aceasta este în linie cu ponderea ţărilor respective în populaţia Uniunii Europene. Excepţie fac Marea Britanie şi Germania, care împreună sunt responsabile pentru 37% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populaţia UE este de 29%. În contrast, Italia şi Franţa sunt responsabile pentru 16% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populaţia UE este de 25%.

Citește și În 6.365 de școli din România nu este asigurată siguranța elevilor

În cifre absolute, România are mai mulţi oameni de ştiinţă şi ingineri decât Belgia, Danemarca, Austria, dar mai puţini decât Polonia, Olanda sau Suedia.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here