Renumitul arhitect spaniol Ricardo Bofill a murit la vârsta de 82 de ani

2
Foto: agerpres

Celebrul arhitect spaniol Ricardo Bofill, care a semnat peste 1.000 de proiecte în întreaga lume şi a fost extrem de renumit în Franţa, a murit vineri, la vârsta de 82 de ani, din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, a anunţat familia sa, relatează AFP.

Născut la 5 decembrie 1939 la Barcelona, dintr-un tată arhitect catalan şi o mamă veneţiană, Ricardo Bofill Levi şi-a început studiile în 1957 la Şcoala de Arhitectură din Barcelona, de unde a fost exmatriculat pentru activism împotriva regimului lui Franco, înainte de a-şi continua studiile la Geneva.

Fondat în 1963, studioul său de arhitectură RBTA, instalat într-o veche fabrică de ciment de la periferia Barcelonei, a semnat peste 1.000 de proiecte în toată lumea, printre care aeroportul din Barcelona, Teatrul Naţional Catalan, Palatul Congreselor din Madrid şi zgârie-norii Donnelley şi Dearborn din Chicago.

VEZI ȘI Bihor: Universitatea din Oradea oferă gratuit cărţi de ştiinţă şi beletristică, provenite din donaţii

În Franţa, unde era foarte cunoscut şi deosebit de apreciat, Ricardo Bofill a realizat mari ansambluri rezidenţiale, precum Les Espaces d’Abraxas din Noisy-le-Grand, în suburbiile Parisului, unde au fost filmate mai multe scene din filmul „Brazilia” de Terry Gilliam (1985), sau cartierul Antigone din Montpellier (sud).

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

  1. […] Celebrul arhitect spaniol Ricardo Bofill, care a semnat peste 1.000 de proiecte în întreaga lume şi a fost extrem de renumit în Franţa, a murit vineri, la vârsta de 82 de ani, din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, a anunţat familia sa, relatează AFP. Născut… Cititi mai multe aici: Renumitul arhitect spaniol Ricardo Bofill a murit la vârsta de 82 de ani […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here