Raed Arafat: Apel video la 112, viitorul sistem de telemedicină

2

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență are în vedere o dezvoltare la nivel tehnic a serviciului 112, introducerea video call-urilor.

În cadrul unei conferințe care a avut loc marți, Raed Arafat a declarat că „Sunt trei centre momentan pe telemedicină, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi”. Acesta a insistat pe ideea că viitorul medicinei în situații de urgență este telemedicina, care va fi foarte utilă mai ales în cazul accidentelor vascular-cerebrale. Arafat a menționat că noul sistem 112 va permite în viitor video-call-urile, fapt ce va eficientiza luarea deciziilor în timpi optimi de către personalul dispeceratului.

Citește și Copii afectați de violența televizată. Care sunt cauzele și efectele acesteia?

„Mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să-ţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat a declarat că sistemul este în proces de upgradare și că în acest moment pe teritoriul României sunt trei centre pe telemedicină – Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi.

„Folosirea telemedicinei în prespital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul, înseamnă că şi apelantul dacă la dispecerat personalul e instruit poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii”, a spus şeful DSU.

2 comentarii

  1. […] Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență are în vedere o dezvoltare la nivel tehnic a serviciului 112, introducerea video call-urilor. În cadrul unei conferințe care a avut loc marți, Raed Arafat a declarat că „Sunt trei centre momentan pe telemedicină, Bucureşti, Târgu Mureş,… Cititi mai multe aici: Raed Arafat: Apel video la 112, viitorul sistem de telemedicină […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here