Miting de protest la liceul „Kos Karoly” din Sfântu Gheorghe organizat de profesori, părinți și elevi

0
scolare-Liceul-Kos-Karoly-Sf-Gheorghe-miting

Conducerea Liceului Tehnologic „Kos Karoly” din Sfântu Gheorghe a anunțat că va organiza în data de 31 ianuarie un miting de protest împotriva deciziei Consiliului Municipal de a comasa această instituţie cu Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar”, scrie Agerpres.

Directorul Liceului „Kos Karoly”, Koman Laszlo, a declarat că a depus la primărie o cerere pentru autorizarea mitingului, menţionând că la acţiune vor participa atât cadrele didactice, cât şi elevii şi părinţii acestora, care sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor locale.

Directorul liceului și cadrele didactice au aflat din presă despre decizia de comasare a liceului

„Cadrele didactice, dar şi părinţii sunt foarte revoltaţi, în primul rând de procedură, care a demarat fără să ne întrebe, să ne anunţe, fără nicio pregătire prealabilă. Am luat la cunoştinţă din ziar (…), adică nici directorul, nimeni din şcoală nu ştia ce se pregăteşte (…) Apoi a fost o şedinţă în care domnul primar ne-a spus că există trei variante de restructurare a reţelei şcolare (…) După consultarea cu cadrele didactice şi comitetul de părinţi a apărut ideea protestului şi am fost împuternicit să depun un aviz la primărie pentru miting. Pe 31 ianuarie, începând cu ora 13,00 şi până la ora 15,00 vom protesta în faţa Consiliului Local”, a precizat Koman Laszlo.

El a mai spus că a depus o cerere la Prefectura Covasna prin care solicită sprijinul reprezentantului Guvernului în teritoriu stoparea acestui demers şi a mai menţionat că intenţionează să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Municipal privind comasarea celor două licee tehnologice.

Liceu înființat acum aproape 70 de ani

Koman Laszlo a adăugat că liceul pe care îl conduce a fost înfiinţat în anul 1948, deci are o istorie îndelungată, iar în prezent aici învaţă 384 de elevi.

Intenţia conducerii liceului este ca din următorul an şcolar să pornească şi o secţie de prelucrare a cărnii şi să mărească numărul celor de industrie uşoară, având în vedere cererea firmelor din domeniu, aflate în permanenţă în căutare de forţă de muncă pregătită.

Ce spun autoritățile locale despre situația liceului

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, comasarea Liceului Tehnologic “Kos Karoly” cu Liceul Tehnologic “Puskas Tivadar”, măsura având drept scop declarat eficientizarea utilizării infrastructurii şcolare.

Citește și: Înscrieri la Concursul „Drumul spre celebritate”, ediția a VIII-a

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat că deşi Liceul „Kos Karoly” îşi va pierde personalitatea juridică şi actualul sediu, numărul elevilor, al cadrelor didactice şi specializările nu vor fi afectate de această schimbare. Ea a mai menţionat că intenţia autorităţilor locale este ca în actuala clădire a Liceului „Kos Karoly” să fie înfiinţată pe viitor o o şcoală elementară, în care să înveţe elevii din ciclul preşcolar şi primar de la liceele “Miko” şi “Mikes Kelemen”, care sunt foarte aglomerate în prezent.

Sztakics Eva a adăugat că elevii vor avea condiţii mai bune de pregătire la „Puskas Tivadar”, acesta fiind mult mai bine dotat, menţionând în context că sumele cheltuite pentru întreţinerea Liceului “Kos Karoly” sunt “excesiv de mari”.

Sursă foto: www.weradio.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here