Cinci profesori implicați în dosarul „Mită la Postliceală” au fost condamnați la închisoare cu executare de până la 7 ani

0
profesori-mita-la-postliceala-sentinta-inchisoare

Cinci din cei 13 foști și actuali profesori ai Școlii Sanitare Postliceale de Stat Slatina, acuzați încă din 2012 în dosarul „Mită la Postliceală”, au fost condamnați la închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, fiind duși la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, scrie Realitatea Oltului.

Faptele de care sunt acuzați profesorii s-au petrecut în timpul sesiunilor din iulie și august 2012 ale examenului de final de an. Printre condamnați se numără și fosta directoare a instituției, iar decizia Curții de Apel Craiova este definitivă.

Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Georgel Filip, 6 ani de închisoare cu executare, aceasta prelungindu-se la 7 ani din cauza unei alte condamnări cu suspendare de un an și patru luni pe care acesta o avea.

Sanda Naiden și Liliana Cornelia Filișanu, fost director al Școlii Postliceale de Stat Slatina au primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. În penitenciar vor executa pedeapsa  Emilia Brănescu și Aglaia Micli, condamnate la 3 ani și, respectiv, 3 ani și șase luni.

 

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

Pentru celelalte cadre didactice acuzate, magistrații au stabilit pedepse între 2 ani și 3 ani și șase luni cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă calificată, divulgarea de informații nedestinate publicității etc. Una dintre profesoarele implicate a primit o amendă penală de 6.000 lei pentru mărturie mincinoasă.

Sursă foto: www.tion.ro

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here