Elevii de clasa a VI-a dau astăzi prima probă pentru Evaluarea Națională

0
elevi-clasa-6-evaluare-nationala-auxiliare-evaluarea-auxiliarele

Astăzi elevii din clasa a VI-a susţin proba scrisă la limbă şi comunicare în cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naționale. Joi aceștia vor avea proba de Matematică și științe.

Notele obţinute de elevi la aceste probe nu se înregistrează în catalogu, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, scrie Agerpres.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, declara săptămâna trecută că evaluările din învăţământul preuniversitar trebuie să fie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente.

Citește și: Elevii români au cucerit 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

 

„Aceste evaluări din învăţământul preuniversitar trebuie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente. (…) După aceste evaluări, fiecare cadru didactic, pentru elevii pe care îi are în clasa respectivă, ar trebuie să facă o fişă de parcurs pentru perioada următoare plecând de la aceste rezultate. Fişa aceasta să fie individuală pentru fiecare elev din clasa respectivă, să permită profesorului să îşi pregătească materialele şi tot procesul didactic astfel încât să completeze această pregătire de care elevul are nevoie pentru a ajunge la un anumit nivel”, explica ministrul, citat de aceeași sursă.

Sursă foto: www.epochtimes-romania.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here